SUŠENÉ MASO

Jerky a biltong neboli sušené maso je výživově bohatá svačinka do kanceláře, výborný parťák na výlety nebo také delikatesa na společné večery s přáteli u skleničky.

#ShowMore#

CO JE JERKY?

Tato superpotravina je nenáročná, nemusíš jí skladovat v lednici, stačí ve spižírně nebo batohu, kde vydrží i rok. Jerky nevyžaduje další úpravu, stačí otevřít balíček a užívat. 

kari moc kousku

Sušené maso neboli jerky je konzervované maso nejčasněji z hovězího, vepřového či zvěřinového masa. Samozřejmě lze vysušit i jiné druhy například nějakou exotiku: mořské plody, aligátora zkrátka cokoliv, co vás napadne. 

easy chilli hromadka

Sušení jerky je nejstarší technika úpravy jídla. Maso se sušilo proto, aby se mohlo po dlouhou dobu uchovávat bez chlazení. Původ slova jerky(/ˈdʒɝki/) pochází z kečuánštiny - výraz amerických indiánů. Jerky se mohou doslova přeložit jako sušené maso. Postupně se tento pojem přetvaroval na dnes známé jerky.
 

boston-public-library-RogrTvyW2DE-unsplash

Sušením se maso zbaví velkého množství vody. Nicméně výživové hodnoty zůstávají stále stejné. Sušené maso má vysoký podíl bílkovin a nízký obsah tuků. Nalezneme v něm také zástupce vitamínů a minerálů např. vitamín B2, zinek, železo a fosfor.

pepr kniha

Jerky je hotový produkt, který nevyžaduje žádnou další úpravu. Jerky se nejčastěji užívá jako svačina nebo delikatesa ke skleničce. Stačí balíček otevřít a svačinka, která tě na kopne, je na světě.

mexiko hory

Výborné pro kohokoliv, jelikož každý zná ten pocit, když se ti fakt nic nechce nebo nestíháš. Tak v tuto chvíli tě sušené maso zachrání. Navíc se vleze kamkoliv. Můžeš ho mít vždy po ruce.

Med-Hożüice 4

Jerky má jednoduché skladovací podmínky v temnu od 0 do 30 °C. Úplně bez starostí ho můžeš nechat v šuplíku, batohu, ve špajzu nebo pracovní tašce, kde sušené maso vydrží až 365 dní. Proto sušené maso má takovou oblibu ve světě.

CEB8FCB9-79D0-41B5-B68E-CCEA5B2D56C3

 

NEPLEŤTE SI BILTONG A JERKY

Jedná se totiž o dva odlišné způsoby sušení masa.
Biltong se zásadně suší ve větších kusech masa tzv. štangle, která se porcuje až po vysušení. Sušení je pomalé do maximální teploty 40 stupňů Celsia. A nesmí chybět ocet. Biltong pochází z Jižní Afriky. Výraz biltong se skládá se dvou slov - BIL a TONG. V doslovném překladu znamená: BIL - HÝŽDĚ, TONG - PROUŽEK, také jazyk. 
biltong

 

Jerky se ještě před samotným sušením nakrájí na tenké, menší plátky a nechají se uležet v připravené marinádě. Tato marináda většinou obsahuje sójovou a worcesterovou omáčku a směs koření. Ochutit jej můžeme prakticky jakkoliv. Fantazie se meze nekladou. Teplota sušení je okolo 70 - 80 stupňů Celsia. Doba sušení je samozřejmě kratší.

origino 3mexiko tri kousky

 BENEFITY SUŠENÉHO MASA

  • výživová svačinka
  • dlouhá trvanlivost
  • výborný zdroj bílkovin a energie 
  • hodí se ke každé příležitosti - na výlet, do práce, na párty, k televizi, po sportu
  • jednoduché skladování a příprava 
  • skvěle chutná

mexiko prkynko

Stránka 1 z 3 - 26 položek celkem

Cena

75541
175541
344289073 903836654061658 3299472481651196465 n
Novinka
83 Kč bez DPH
95 Kč
377
MO jerky - beef jerky - šest hrdinů
470 Kč bez DPH
540 Kč
BERU-VSECHNO
honey moruga 25g
69 Kč bez DPH
79 Kč
366
BEEF MANGO and HABANERO
Novinka
83 Kč bez DPH
95 Kč
4
Biltong TPORK ORIGINAL 25G
74 Kč bez DPH
85 Kč
21
CHILLI A LIME DEER
Novinka
95 Kč bez DPH
109 Kč
10
MEDOVO HOŘČICOVÉ
83 Kč bez DPH
95 Kč
5
BEEF TERIYAKI
Novinka
83 Kč bez DPH
95 Kč
8
MEXICO
83 Kč bez DPH
95 Kč
6
DEER SEA SALT and PEPPER
Novinka
95 Kč bez DPH
109 Kč
11
HOV∑Z÷ PEPŁ
83 Kč bez DPH
95 Kč
9
HOV∑Z÷ ORIGINO
83 Kč bez DPH
95 Kč
7
Nahoru
Další produkty
Doprava zdarma
Doprava ZDARMA
pro objednávky od 999,- se Zásilkovnou.
Peníze zpět
Peníze zpět
Pokud nebudete spokojeni, garantujeme vrácení peněz.
Vlastní med
Vlastní med
Vlastní med posouvá naše receptury jerky na jiný level.