Náš příběh

K SUŠENÉMU MASU NÁS PŘIVEDLA VÁŠEŇ K LOVU A PŘÍRODĚ, JEJÍŽ PESTROST ZACHYCUJEME V NAŠICH VÝROBCÍCH

JAK TO ZAČALO

V naší rodině se láska k přírodě předává z generace na generaci. Děda bral do lesa mého otce,
který poté svými zkušenostmi obohacoval také mě. Naučil jsem se poznávat přírodu, lesní zvěř,
zvuky lesa, stavění krmelců, péči a krmení zvěře během zimního období, lovecké techniky a tradice,
s tím spojené.

ramek a misa
PRVNÍ JERKY
S otcem jsme měli úspěšný lov zvěřiny. Už dlouho nás lákalo vyzkoušet si způsob zpracování masa,
který již používaly nejstarší národy. 
Ty ulovené maso sušily, aby zachovaly veškeré výživové hodnoty
a prodloužily trvanlivost bez ohledu na teplotu uskladnění.Takhle začala naše etapa s jerky.

kari moc kousku

Každý ulovený kus jsme zpracovali a po každé jinak ochutily a vysušili. Zkoušeli jsme,
které části jsou na jerky nejvhodnější. Hledali ideální dobu a teplotu na vysušení.
Byl to dlouhý proces, protože všechno dobré potřebuje svůj čas. Nakonec vniklo jerky
kterému věříme a lidem chutná. 

RECEPTURY

Fascinují nás trvanlivé produkty. Se sušeným masem můžeme experimentovat a tvořit jedinečné příchutě.
Mícháme si vlastní směsi koření z jednotlivých ingrediencí. Kupované směsi koření u nás nenajdete.

easy chilli tri kousky

Sójovou omáčku používáme od výrobce KIKOMAN a worcesterovou omáčku od českého výrobce Ekoprodukt,
která je bez lepku, glutamátu a použité jsou NON GMO. Nepoužíváme žádný konzervant.

Do každé směsi koření přidáváme kapku vlastního medu. Maso pěkně vysušíme, tak jak se má.  

PROZRADÍME TI, JAK SUŠÍME MASO! KOUKEJ!

JAK CHUTNÁ NAŠE JERKY?

Naše jerky nejsou průhledné křupavé chipsy. Celkové chutě jsou vyrovnané, které se pěkně rozloží v
ústech do příjemného zážitku. Jerky nejsou tenké jako papír, ale mají plný vzhled a tloušťku cca 2 mm.
Jerky krájíme na menší kousky, aby si s masem nezápasil či nekonečně dlouho žvýkal až tě to přestane bavit.
Dle nás to musí být příjemný okamžik a né žádný souboj nebo přetahovaná. 

NÁŠ CÍL JE USUŠIT NEJLEPŠÍ JERKY NA SVĚTĚ

pepr kniha 2

MED

Náš VLASTNÍ MED získáváme od včeliček v nadmořské výšce 577 m.
Včelstva jsou umístěna na vesnici Volárna, kde mají včelky skvělé podmínky a nekonečnou přírodu.
Vytáčíme tři druhy medu: květový, smíšený a medovicový. Květový med má ovocné tóny a světlou barvu.
Smíšený med ovocno-lesní zaoblenou chuť a světle-tmavou barvu. Medovicový med je výrazný po lesních plodech
a je velice tmavý, nejdéle zůstává v tekutém stavu.

vcelar misa

MASO

Hovězí maso odebíráme od firmy Agro-Měřín, která ctí zásady WELFARE pro chov dobytka. To znamená, že zvířatům
zajistí spokojenost, komfort, dostatek pohybu, velký prostor na spaní, kvalitní krmivo. Dbají na celkovou fyzickou i
mentální pohodu zvířat. Pro výrobu hovězích jerky používáme kýtu.

misa a brut

ZVĚŘINA

Spolupracujeme s Vension CZ, která odebírá ulovenou zvěřinu od lovců z České a Slovenské republiky.
Pro výrobu našich jerky zpracováváme pouze jelení a dančí kýty. Zvěřina pochází z volné přírody.
Zvěřinové maso lze považovat za BIOPOTRAVINU, díky způsobu stravování zvěře v divoké přírodě.
Maso obsahuje vysoký obsah bílkovi, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku
a cholesterolu oproti masu hovězímu.

jelen 

JEDINEČNOST

Z generace na generaci se učíme úctu a pokoru k přírodě. Zakládáme si na kvalitních surovinách.
Ruční výroba v malých várkách. Ochutnáme všechno, co vyrobíme. Tvoříme nejlepší JERKY na světě.
V tom objevíte naši jedinečnost.

LÁSKA

Svou práci děláme s láskou a pečlivostí, což zaručeně poznáte jakmile se k vám
produkty dostanou.

JEDNODUŠE NÁS TO BAVÍ A JSME RÁDI, KDYŽ VÁM CHUTNÁ